1 juli 2017 Relatieconcert te Heerde

Zaterdagavond 1 juli 2017 verzorgde het VFKG een relatieconcert voor de Commandant van het 11 PantserGenie Bataljon uit Wezep, in het dorpshuis De Heerd te Heerde.

In samenwerking met één van de lokale muziekverenigingen werd een dubbelconcert gegeven. De samenwerking was tot stand gebracht door Gen. b.d. Fré Hogenbirk.

Voor een goed gevulde theaterzaal startte de Chr. Muziekvereniging  Soli Deo Gloria uit Heerde het populair getinte programma met o.a. Band of Brothers, Ross Roy, The Cossack en The Sound of Music. Het werd een prachtige uitvoering van dit gerenommeerde fanfareorkest. Het aanwezige publiek, waaronder o.a. de burgemeester met een afvaardiging van de gemeenteraad alsook een flink aantal militaire hoogwaardigheidsbekleders, genoot zichtbaar en liet bij regelmaat een spontaan applaus als reactie horen.

Na een korte pauze werd het concert overgenomen door het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie uit Vught. De kapelmeester kapitein Peter Poel opende met de concertmars The Challenge en hiermee werd de Genie-toon voor de verdere invulling van de avond gezet. Achtereenvolgens hoorde men o.a. Miss Saigon en een solistisch optreden op tenor-saxofoon door Teunis de Wit met orkest in Het Dorp, maar ook swingende nummers als Sir Duke, Root Beer Rag. Zelfs een heuse Mambo Jambo passeerde de revue. Het VFKG sloot af met een aantal Genie-tradities o.l.v. de Regiments-adjudant. Afsluitend was er nog een spetterende toegift.Inmiddels hadden in de zaal, maar zeker ook op het podium, de temperaturen subtropische waarden aangenomen! Dit hinderde de orkestleden in hoge mate.

Met dit dubbelconcert heeft de commandant de contacten tussen de lokale burgerij en overheid enerzijds en de Genie-eenheid uit Wezep anderzijds meer onder de aandacht weten te brengen en dichter bij elkaar gebracht.

Foto: J.P. van den Tillaard