Nieuws

Versterking slagwerksectie

Redactie
06 april 2017

De orkestslagwerkers van het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie zijn op zoek naar melodische slagwerkers, bekkenist en grote trom spelers ....

die bereid zijn deel te nemen om op straat in de mars/streetparade en taptoes /show en met concerten op diverse percussie onderdelen mee te spelen.

Bent u slagwerker of kent u slagwerkers in uw omgeving die een uitdaging niet uit de weg gaan, lees dan onderstaand bericht en deel het met uw vrienden.

Het VFKG is het Regimentsorkest van het Regiment Genietroepen.

Sinds 1997 kent het van oorsprong dienstplichtige korps een doorstart met vrijwilligers.

Het VFKG luistert de ceremonies op van het Regiment der Genietroepen en draagt de tradities van het Regiment muzikaal uit in binnen- en buitenland. Daarnaast verleent ons Korps medewerking aan Taptoes, concerten en streetparades in Nederland maar ook verzorgen we optredens in het buitenland. Jaarlijks treden we op in Duitsland, Frankrijk, België, maar ook elders in Europa. Zoals in 2012 in Zweden, 2014 Garmisch Partenkirchen en in 2016 bij de Taptoe in Belfast, Noord-Ierland.

Muzikaliteit en kameraadschap zonder onderscheid in niveau zijn kernwaarden. Het orkest speelt naast traditionele militaire marsen, ook diverse werken van populaire aard. In een aantal muziekstukken speelt het Tamboerkorps mee met het orkest en verlenen de tamboers ondersteuning met percussie. De optredens zijn veelal in het weekend, maar optredens tijdens normale werkdagen of een reis van een paar aaneengesloten dagen, staan ook jaarlijks op het programma.

Het VFKG repeteert 1 keer per maand op zaterdag op de Van Brederodekazerne in Vught.

Wij vragen:

  • Affiniteit met de militaire organisatie en structuren;
  • Militaire achtergrond is een pré maar we nodigen ook kandidaten uit die zich op een andere wijze verbonden voelen met onze krijgsmacht in het algemeen en de Genie in het bijzonder;
  • Marcherend kunnen deelnemen;
  • Vrijwillig maar niet vrijblijvend.

Lid worden van het VFKG kent ook verplichtingen. Het VFKG is een club van vrienden die samen muziek wil maken op niveau. Uiteraard houden we van ons “natje en droogje”. Reiskosten voor repetitiebezoek en de binnenlandse optredens zijn voor eigen rekening. Wij verwachten dat u tijd vrijmaakt zodat u aanwezig bent bij de diverse optredens, die ook door de week plaatsvinden.

Meer informatie vindt u op onze website of bezoek ons op facebook.

Heeft u belangstelling maak dan een afspraak voor een repetitiebezoek. Op enig moment, als u de muziek, exercitie en show voldoende beheerst en u past in de groep, krijgt u uw uniform aangemeten en met applaus begroeten wij u dan als nieuw lid van ons Korps.

Voor verdere vragen of een aanmelding voor het bezoeken van een repetitie van het Korps kunt u contact opnemen met het sectiehoofd, de heer Kees Kalkman. U kunt hem bereiken via; email keco@kabelfoon.nl