Muzikale leiding

Dirigent

Jos Jansen

Is geboren en getogen in Westervoort waar hij op tienjarige leeftijd begonnen is op de trombone om al een jaar later plaats te nemen in het lokale harmonieorkest. Begon met zijn conservatoriumstudie toen hij 21 was. In 1989 studeerde hij af als docerend musicus (Zwolle) en in 1991 als uitvoerend musicus (Hilversum). Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide.

De première van Typical JJ, met de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes o.l.v. Heinz Friesen was het begin van de solocarrière van Jos Jansen. Peter Kleine Schaars schreef dit werk, waarin klassieke en lichte muziek aan bod komt speciaal voor Jos. Sinds die tijd treedt Jos als solist op bij amateur- en beroepsorkesten in binnen- en buitenland. Ook bracht hij meerdere CD’s uit waarop hij als solist te beluisteren is.

Per 28 september 2019 is Jos Jansen dirigent van het vrijwillig Fanfarekorps der Genie.

 

Instructeur/Tambour-maître    4841_1195_Pas kl

 Corné Pas

Corné is al vanaf de oprichting van het VFKG als tamboer, instructeur en tambour-maître bij het orkest betrokken.

Hij is in 1968 geboren en behaalde het diploma Docerend Musicus aan het Brabants Conservatorium. Zijn dienstplicht, lichting 87-6, vervulde hij als slagwerker bij het Fanfarekorps der Genie.
Na de vervulling van zijn dienstplicht behaalde hij in 1991 bij Jan Peeters zijn diploma Tambour-maître.

Corné bezit een eigen Slagwerkschool, “ Lapas Slagwerkopleidingen”.  Tevens verkoopt en repareert hij alle slagwerkinstrumenten. 

Daarnaast is hij slagwerkdocent en instructeur bij diverse muziekverenigingen en als slagwerkdocent aan een muziekschool verbonden.

Per september 2004 is Corné aangesteld als instructeur van het VFKG en vanaf september 2005 tevens als tambour-maître. Op het WMC in Kerkrade wist Corné met een tamboerkorps als instructeur/tamboer een Gouden Medaille in de wacht slepen.