Muzikale leiding

Dirigent en adviserend bestuurslid: Kapitein der Genie titulair b.d.

Jos Jansen

Is geboren en getogen in Westervoort waar hij op tienjarige leeftijd begonnen is op de trombone om  al een jaar later plaats te nemen in het lokale harmonieorkest. Begon met zijn conservatoriumstudie  toen hij 21 was. In 1989 studeerde hij af als docerend musicus (Zwolle) en in 1991 als uitvoerend  musicus (Hilversum). Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Mariniers-  kapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide.

De première van Typical JJ, met de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes o.l.v. Heinz Friesen was het  begin van de solocarrière van Jos Jansen. Peter Kleine Schaars schreef dit werk, waarin klassieke  en lichte muziek aan bod komt speciaal voor Jos. Sinds die tijd treedt Jos als solist op bij amateur-  en beroepsorkesten in binnen- en buitenland. Ook bracht hij meerdere CD’s uit waarop hij als solist te beluisteren is.

Per 28 september 2019 is Jos Jansen dirigent van het vrijwillig Fanfarekorps der Genie.

                       

                                         

 

 

                                              -----------------------------------------

                                                                                               4841_1195_Pas kl

                                                       

Tamboer-maitre, tevens tweede dirigent en adviserend bestuurslid: Eerste Luitenant der Genie titulair b.d.                                                                          

 Corné Pas

Corné is geboren in 1968 en studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hier behaalde hij het diploma Docerend Musicus.

Zijn dienstplicht, lichting 87-6 vervulde hij als slagwerker bij het Fanfarekorps der Genie.

Corné bezit een eigen slagwerkschool en is daarnaast slagwerkdocent en dirigent bij diverse muziek-verenigingen en muziekscholen. Corné is vanaf de oprichting in 1997 verbonden aan het VFKG. Eerst als     slagwerker, later als instructeur van de Tamboersectie (2004) en Tamboer-Maître (2005).

Momenteel verzorgt hij de cursus Tamboer-Maître bij de Brabantse Bond van Muziekverenigingen en is hij één van de docenten van de landelijke opleiding Tamboer-Maître. Ook houdt Corné zich bezig met coachen van instructeurs en muziekverenigingen met betrekking tot exercitie en bewegingsvaardigheid.