Terugblik deelname Taptoe Hauts de France en Parade

Terugblik deelname Taptoe Hauts de France en Parade

webmaster
04 september 2023

Liévin / Souchez France

Op zaterdag 2 september 2023 is het VFKG afgereisd naar Liévin voor de Tattoo Hauts de France in de Arena Stade Couvert te Liévin en op zondag 3 september een korte streetparade door het centrum van Souchez. De festiviteiten stonden in het teken van het einde van de "Great War" (1e wereld oorlog) 1914 - 1918. Onze show in de arena is door het publiek zeer goed ontvangen en reageerde men enorm enthousiast en klapte iedereen vrolijk mee. Dat het publiek ons optreden mooi vond bleek ook uit het daverende slotaplaus. Na de taptoe en omkleden in burger maakten we het onder elkaar nog gezellig tijdens een heerlijke zomeravond. Na een overnachting in het naastgelegen hotel, stond er in het restaurant van de arena een ontbijtbuffet klaar. Na het ontbijt vertrokken we gekleed in zomertenue met de bus naar het centrum van Souchez voor een korte streetparade. We marcheerden op met de mars 'Colonel Bogey'. Voor de eretribune hielden we halt en zette onze TM Corné ons linksom. Hier speelden wij voor de VIP's de regimentsmars met het 'Mineurslied'. Dit werd door het aanwezige publiek en de VIP's hooglijk gewaardeerd. Na het Mineurslied vervolgden we de route met de mars 'Sons of the Brave' en sloten we met deze mars de streetparade af. We mogen terugkijken op twee geslaagde optredens in Frankrijk. Sodeju!