18 november mini concert voor het IMMS

18 november mini concert voor het IMMS

webmaster
22 november 2023

Zaterdag 18 november 2023 was het een bijzondere repetitiedag voor het VFKG.

In de ochtend hebben we onze reguliere repetitie gehouden. Na de lunch kregen we een grote delegatie van de IMMS (Internal Military Music Society) op bezoek. In de ochtend waren de leden van de IMMS reeds op de Van Brederodekazerne aanwezig voor een bijeenkomst, waar o.a. kolonel Burg Valk een uiteenzetting gaf over het Regiment Genietroepen en de Genietradities. Na deze informatieve bijeenkomst kon men het Geniemuseum bezoeken. Na een prima verzorgde lunch kwamen de leden van de IMMS naar de sporthal voor een mini concert van het VFKG, welke zeer goed ontvangen is. Uiteraard is na het zingen van het "Mineurslied" door alle aanwezigen een Brandewijntje gedronken op het Regiment. We sloten dit bijzondere mini concert af met de speciaal t.g.v. het 40 jarig jubileum van de IMMS geschreven mars: "March of the Comrades". Deze compositie van Harrie Janssen draagt inmiddels de titel: "Tribute to IMMS NL."

Door het aanhoudende slechte herfstweer hebben we onze Taptoeshow, welke we buiten op het kazerneterrein zouden presenteren, helaas letterlijk en figuurlijk moeten afblazen.

Als dank voor deze informatieve en muzikale dag ontving het VFKG via onze kapelmeester Jos Jansen en onze Tamboer-Mârtre Corné Pas uit handen van de voorzitter van de IMMS de heer Geert Bergsma twee miniatuur beeldjes van militaire muzikanten.

Wij kijken terug op een mooie en geslaagde bijzondere repetitiedag. 

Voor meer foto's (140stuks) van deze dag zie Facebook fotoregistratie

Fotocredits::HaFo - Harma Fotografie,